OEC – ONJN

ORGANISM DE EVALUARE A CONFORMITĂȚII
Licență ONJN clasa a II-a, nr. L2160709Y000319

 

DESPRE CONTROLUL TEHNIC AL MIJLOACELOR DE JOC:

Controlul tehnic al mijloacelor de joc reprezinta activitatea de evaluare si verificare tehnica efectuata de societatile specializate, licentiate in conditiile legii, asupra mijloacelor de joc. Societatile specializate sunt organismele de evaluare a conformitatii potrivit prevederilor art. 19 alin (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 77/2009 (cf. HG111/2016, Art.2, lit.g);

 

Controlul tehnic al mijloacelor de joc realizat prin activitati de evaluare cuprinde totalitatea operatiunilor si a proceselor de testare desfasurate asupra mijloacelor de joc, de catre un Organism de evaluare a conformitatii licentiat ONJN (societate specializata), activitati de evaluare desfasurate in vederea omologarii mijloacelor de joc (evaluarii conformitatii cu cerintele legale), inainte de punere lor pe piata.

Controlul tehnic al mijloacelor de joc realizat prin activitati de verificare tehnica  cuprinde totalitatea operatiunilor si a proceselor de testare desfasurate asupra mijloacelor de joc, de catre un Organism de evaluare a conformitatii licentiat ONJN (societate specializata), activitati de evaluare desfasurate dupa punerea lor pe piata, in vederea evaluarii mentinerii conformitatii lor cu cerintele legale.